Fietstransferia organiseren Fietsweekend Drenthe op 20 en 21 april  

Fietstransferium Frederiksoord.
Fietstransferium Frederiksoord.
Foto:

Het voorjaar is in aantocht, de dagen worden langer en de temperaturen stijgen. Voor menigeen is dit het moment om weer heerlijke fietstochten te maken. Daarom trappen de Fietstransferia in Drenthe het nieuwe seizoen af met het Fietsweekend Drenthe op 20 en 21 april.

Tijdens dit feestelijke evenement ontvangen alle deelnemers een gratis fietskaart met de 10 mooiste routes in de vijfsterren fietsprovincie. Bovendien heeft elke locatie een aantal verrassingen voor de deelnemers.

Na de introductie van het eerste Fietstransferium in Frederiksoord, zo’n vier jaar geleden, zijn er inmiddels tien plaatsen waar een Fietstransferium is gevestigd. Afgelopen jaar zijn er drie bijgekomen. De locaties liggen verspreid door heel Drenthe en zijn gesitueerd bij of in één van de Nationale Parken of bijzondere (natuur)gebieden die de provincie rijk is. Er zijn Fietstransferia in Appelscha, Assen, Emmen, Exloo, Frederiksoord, Gasselte, Hoogersmilde, Meppel, Ruinen en Veenhuizen.

Startpunt voor ultiem fietsplezier

De betrokken ondernemers geloven in de samenwerking en zetten zich in om de verbinding met de verschillende gebieden te maken. Dit alles om de bezoeker aan Drenthe ultiem fietsplezier te bezorgen. Naast het huren van een gewone fiets of e-bike zijn er andere soorten tweewielers te huur zoals E-Choppers, E-Steps of MTB-fietsen.

Ook kan men gebruikmaken van alle services en diensten die het Fietstransferium biedt zoals het opladen van de fiets en het oppompen van de banden. Er is horeca in de directe omgeving en men kan gebruikmaken van sanitaire voorzieningen. Een Fietstransferium is daarmee de perfecte uitvalsbasis voor een dagje fietsen.

Mooiste fietsroutes op één kaart

Wie tijdens het Fietsweekend Drenthe meefietst kan vanaf 9.00 uur starten bij een van de tien locaties. Er ligt voor iedereen een fietskaart klaar. De route die vanuit het gebied wordt aanbevolen, kan worden gefietst of men kan zelf een tocht uitstippelen via de knooppunten op de kaart. Deelname aan het Fietsweekend Drenthe is gratis.

Meer informatie, adressen en huren van een tweewieler via www.fietstransferium.com

Cookieinstellingen