Jannes en Frans Bauer blikvangers tijdens Hemelvaartweekend Alteveer

Autocross in Alteveer.
Autocross in Alteveer.
Foto:

Alteveer – Het is inmiddels een jarenlange traditie, het Hemelvaartsweekend in Alteveer. Met autocross, koppeldarts, autoblubbering en een groot piratenfeest zit het programma vanaf donderdag 9 mei weer bomvol. Blikvangers zijn Jannes en Frans Bauer, die zaterdagavond 11 mei komen optreden in de grote feesttent aan de Jan Haarstraat.

Voordat het zover is, kunnen de liefhebbers van autocross hun hart ophalen op Hemelvaartsdag, waar op een snelle en lange baan gereden wordt en dat allemaal in samenwerking met de Duitse autocrossclub NWDAV. De meeste deelnemers, zo’n tachtig procent, zijn dan ook afkomstig van onze oosterburen. Er wordt gereden in verschillende klassen. De regioklasse valt onder de regels van de KNAFF, de overige klassen onder de regels van NWDAV.

Inloopavond

Op vrijdag 10 mei kan iedereen alvast even bijkomen en bijtanken, dan is er ’s avonds een gezellige inloopavond met muziek en een koppeldartstoernooi. Aanmelden kan nog, de tent is open om 19.00 uur en een uur later begint de strijd. Het is de opmaat naar een drukke zaterdag, met de traditionele autoblubbering, waar voor het eerst het etiket NK opgeplakt is. Een Nederlands kampioenschap dus van stevige auto’s die proberen door de bak blubber te rijden. Naarmate de strijd vordert, wordt de blubber dikker. Deze strijd begint al in de ochtend, ’s avonds vanaf 21.00 uur maken de heren Jannes en Frans Bauer het feest in Alteveer compleet, met ook bijdrage van The Evening Stars. En de Tour of Music drive-show.

Info: www.hemelvaartweekendalteveer.nl

Cookieinstellingen