Compleet genieten op een wereldse locatie

Zwolle – Een compleet uitstapje met ontspannende activiteiten en een ruime keuze aan werelds eten. Daarvoor kun je terecht bij Eten & Zo en Bowlen & Zo aan de Boerendanserdijk in Zwolle, twee bedrijven die goed samenwerken. Ze staan garant voor uren ontspanning voor een zacht prijsje.

Met zo’n honderd meter aan keukens kunnen de smaakpapillen goed verwend worden. ‘We hebben gerechten van over de hele wereld, zeven verschillende keukens waar je ter plekke kunt kiezen’, glimlacht Sander, de chef van de  pizza/grill. Ideaal voor mensen die niet kunnen kiezen, of voor groepen waar de smaak wel heel verschillend is: iedereen vindt bij Eten & Zo zijn of haar favoriete keuken.

Goede naam

Het bedrijf zit nu ruim twee jaar aan de Boerendanserdijk en heeft in die korte tijd al een goede naam opgebouwd. Niet voor niets komen de gasten uit de wijde omtrek van Zwolle. ‘Wij zijn de eerste met zo’n uitgebreid concept, compleet met ontspannende activiteiten erbij’, benadrukt Moos, die kinderjuf bij Eten & Zo in dienst is. Daarmee verwijst ze ook naar Bowlen & Zo, dat op de eerste verdieping gevestigd is, eentje onder het wereldrestaurant. Er zijn elf bowlingbanen beschikbaar, maar ook negen pooltafels en, vrij uniek, een glow in the dark minigolfbaan. ‘Die baan heeft drie thema’s: je komt in de jungle, in een onderwaterwereld en ook nog in een arctische ijsomgeving. Het is zelfs mogelijk om met een 3D-bril te golfen, dan lijkt het net alsof het balletje zweeft’, vertelt manager Barry. De bowlingbanen zijn van moderne en sfeerrijke verlichting voorzien, die op zaterdagavond de uitstraling van een disco geven, waar de lichten op de muziek meebewegen.

Glow-in-the-dark.

Smaakpapillen

Terug naar het eten, want na gedane in- en ontspanning is het goed om de smaakpapillen te kietelen. Voor een vast bedrag kan 2,5 uur lang gegeten worden zoveel de gast maar wil. Daarbij zitten ook alle non-alcoholische drankjes. Wie toch aan de alcohol wil, kan muntjes kopen voor 1 euro per stuk. ‘We bieden een uitgebreid assortiment speciaalbieren aan en hebben een breed assortiment alcoholhoudende dranken, alles voor een zacht prijsje’, legt barman Abe uit.

De meters aan keukens zijn indrukwekkend. Zo is er ongeveer vijftien meter ingeruimd voor de toetjes. Er zijn volop mogelijkheden qua salades en soep met eventuele een broodje erbij. Even verderop kunnen de gasten zelf hun verse pizza samenstellen, waarbij ze deze dan ook nog kunnen zien bakken in de oven. Dat sushi heel populair is, merken ze ook bij Eten & Zo; daar wordt op creatieve wijze op ingespeeld. Verder is er een ruime keuze aan zeebanket, van oesters en garnalen tot zalm en mosselen. De barbecue van Eten & Zo wordt met houtskool in een Josper-barbecue gestookt voor de beste barbecue-ervaring en vanuit Japan is er ruime Teppanyaki-keuze. Uiteraard beschikt het wereldrestaurant over een wok-keuken, waar ter plekke het gerecht naar keuze wordt gemaakt. Amerikaans, Spaans, Turks, Oosters; het is er allemaal, dus ook de spareribs, steaks, meerdere soorten pasta, tapas, kebab en biefstuk ontbreken niet. Lastig kiezen.

Kinderen

Aan de kinderen is ook zeker gedacht. Wat eten betreft is er het assortiment van frites, frikadellen, bitterballen, kipnuggets, pizza, spareribs, hamburgers, suikerspin, poffertjes, pannenkoeken en soft-ijs. Wanneer de kinderen zin hebben, kunnen ze zich helemaal uitleven in de speciale speelruimte, waar Moos voor iedereen klaarstaat. ‘We hebben een klimtoestel, knutseltafels en andere leuke attributen. Kunnen de ouders rustig verder eten.’

Poolen bij Bowlen & Zo.

Het mooie van Eten & Zo en Bowlen & Zo is dat het parkeren volledig gratis is, er is een ruim parkeerdek met driehonderd plaatsen aanwezig. ‘Wij bieden een totaalconcept, dat ook zeer geschikt is voor grotere groepen. Ons sterke punt is de samenwerking met Bowlen & Zo, dat we zachte prijzen hanteren en ook de combinatie van mooie arrangementen’, benadrukt Silvia, die bij Bowlen & Zo werkt.

Eten & Zo is alleen op dinsdag gesloten. Op maandag, woensdag, donderdag en vrijdag geopend van 17.00 tot 22.00 uur, op zaterdag van 16.00 tot 22.30 uur en op zondag van 16.00 tot 22.00 uur.

Bowlen & Zo is ook op dinsdag gesloten. Op maandag en donderdag geopend van 15.00 tot 23.00 uur, woensdag van 13.00 tot 23.00 uur, vrijdag van 15.00 tot 01.00 uur, zaterdag van 13.00 tot 01.00 uur en zondag van 12.00 tot 23.00 uur.

Meer informatie over arrangementen, prijzen en de locatie aan de Boerendanserdijk 43 in Zwolle is te vinden op www.etenenzozwolle.nl en www.bowlenenzo.nl.