Drentse Middag in Theaterschuur Linde: meertmaond dialektmaond

Egbert Hovenkamp..
Egbert Hovenkamp..
Foto:

In Theaterschuur Linde doet de streektaal het hele jaar volop mee in de programmering, maar omdat het maart is – meertmaond dialektmaond – brengt de theaterschuuur nu eens een compleet programma in het Drents.

Op zondag 24 maart wordt, in samenwerking met het Huus van de Taol, een Drentse Middag gepresenteerd. De bezoekers mogen een afwisselende middag verwachten met verhalen, gedichten en muziek, waarin ernst en humor elkaar zullen afwisselen. Opgetreden wordt door Egbert Meijers liedjesmaker en zanger, Jan Germs, schrijver, verhalenverteller en voormalig directeur van ’t Huus van de Taol, Gerrit Boer, schrijver, Ans Klok, schrijver en streektaalambassadeur in Westerveld, Egbert Hovenkamp II, dichter en maker van vele terplekkepoems en Charles Lagendijk, pianist/componist. De presentatie is in handen van Marga Kool en Jan Veenstra.

Indringende inkijk

Een bijzonder programmaonderdeel deze zondagmiddag is Diggels. Dat is de titel van het nieuwe boek van Gerrit Boer. In Diggels tekent hij een indringende inkijk op in de leefwereld van opoe die dementie heeft, een wereld die steeds waziger en ontoegankelijker wordt, met herinneringen die gestaag verdwijnen in de schemering. Gerrit Boer leidt zijn boek zelf in. De dichters Egbert Hovenkamp II en Ans Klok dragen fragmenten voor uit Diggels, op de klanken van pianist/componist Charles Lagendijk.

Aanvang: 14.30 uur, Inloop vanaf 14.00 uur. Entree: € 15,00 incl. koffie/thee met cake

Reserveren: [email protected] of telefonisch 0523-234001

 

Cookieinstellingen