Aftellen naar try-out van Atropos in beklede afvalkathedraal

Koekangerveld – Het is nu aftellen naar de try-out van de voorstelling Atropos in de afvalkathedraal van Koekangerveld. De eerste vindt plaats op 25 mei en die datum komt met rasse schreden naderbij. Gelukkig voor de spelers en andere betrokkenen is de afvalkathedraal nu helemaal bekleed.

Fotograaf Henk Sieders stuurde zijn drone de lucht in om de afvalkathedraal eens goed in beeld te brengen. De teksten op de buitenkant zijn goed te lezen en stemmen nu al tot nadenken. Atropos is de grootste productie van de PeerGroup tot dusverre en wordt opgevoerd in het kader van het programma Wiede Wold, dat de paraplu is voor De Wolden als culturele gemeente van Drenthe. In Koekangerveld is de afgelopen weken een theater gebouwd van gebruikte materialen. Deze circulaire afvalkathedraal is voorzien van een omhulsel gemaakt van oude banners. Daar zijn door inwoners van De Wolden allerlei teksten op geschreven, die tot nadenken stemmen. Er is geen dak.

Aan de kaak stellen

Wiede Wold gaat over de toekomst van het platteland, Atropos haakt daar op in door de manier waarop de mens met de wereld omgaat aan de kaak te stellen. Dirk Bruinsma, artistiek leider van de Peergroup, is er vier tot vijf jaar mee bezig geweest met zijn team. Behalve zeven professionals, zijn veel amateurspelers actief op het toneel waaronder een flink aantal uit de culturele gemeente zelf. Atropos is mede mogelijk gemaakt door Garage TDI in Assen, het Noordelijk Innovatielab voor Circulaire Economie in Meppel, de gemeente, de provincie en heel veel vrijwilligers uit de gemeenten De Wolden, Westerveld, Meppel en Midden-Drenthe.

Meer info en kaarten kopen kan via www.wiedewold.nl of www.peergroup.nl

Lees ook Wiede Woldendag belooft veel voor honderd dagen lente

Lees ook Imponerende startbijeenkomst van Atropos in theaterschuur Linde

Cookieinstellingen