Slaapplaatsen in regio De Wolden gezocht voor Afrikaloop

05 jul , 18:00 Nieuws
dr afrikaloop
Afrikaloop.
De Wijk/Ruinerwold - De organisatie van de Afrikaloop, die in de herfstvakantie van 26 oktober tot 1 november wordt gewandeld, zoekt nog slaapplaatsen in de regio De Wolden. Het gaat om slaapplaatsen voor de deelnemers en wel voor slechts één nacht.
In de herfstvakantie wordt voor de 19e keer de Afrikaloop gelopen, een wandelactie waarvan de opbrengst voor 100% voor straat- en weeskinderen in Afrika is. De wandeling wordt georganiseerd door de Andreas Manna Stichting (AMS) uit Hoogeveen. Voor de wandelaars die blijven overnachten, is de AMS nog op zoek naar enkele gastgezinnen in De Wijk, Ruinerwold, Uffelte, Beilen, Pesse, Echten, Hoogeveen of omgeving.
De wandelaars komen in de loop van de middag aan, iedereen weet van tevoren welke wandelaar(s) te verwachten voor de overnachting. Wanneer de mensen gefinisht zijn, wordt de gastvrije persoon gebeld en gevraagd de gast(en) op te halen. Mocht ophalen niet lukken, zorgt de AMS dat de mensen gebracht worden.

Weer afscheid

De volgende ochtend is de starttijd tussen 8.00 uur en 8.30 uur. De gastvrije persoon neemt dan weer afscheid of wandelt wellicht zelf mee, alles is mogelijk. Voor de overnachting en het eten betaalt de wandelaar een kleine vergoeding. Deze vergoeding komt ten goede aan de Afrikaloop en is op deze manier een mooie bijdrage aan de kinderen in nood. 'Doordat u helpt een slaapplaats en eten te bieden aan een wandelaar, helpt u ondertussen de kinderen in Afrika aan een slaapplaats en eten. Wilt u meehelpen een straat- of weeskind toekomst te bieden, dan kunt u zich opgeven als gastgezin of om informatie vragen bij Elise Van Lienen', aldus de organisatie. Info: 06-114 205 15 of per mail [email protected]

Gezellige pauzeplaatsen

De Afrikaloop is een wandelactie van 7 dagen. Dagelijks is er keuze uit etappes van 10, 15, 25 en 35 km. De start is zaterdag 26 oktober in Hoogeveen en loopt de eerste dag naar De Wijk. De volgende dag gaat de tocht naar Ruinerwold daarna respectievelijk naar Uffelte, Beilen, Pesse en Echten, om ten slotte op de zevende dag, vrijdag 1 november weer in Hoogeveen te finishen. De routes zijn prachtig.
Het is mogelijk om één of enkele dagen mee te lopen, zoveel als men maar wil. Onderweg zijn er iedere dag drie gezellige pauzeplaatsen.
De AMS werkt uitsluitend met vrijwilligers zowel in Nederland als in Afrika. De opbrengst van acties komt volledig ten goede aan de kinderen in nood in Afrika. Op kleinschalige basis wordt daar hulp verleend aan straat-, zwerf- en weeskinderen. In de directe leefwereld van deze kinderen worden projecten opgezet die moeten leiden tot verbetering van opvang en zorg. Daarbij wordt gekeken naar schoon drinkwater, onderwijs, gezondheidszorg en zelfvoorziening. Niet alleen de kinderen maar ook hun vriendjes en de ouders van die vriendjes delen mee bij alle ontwikkelingen.
Informatie over de stichting of de Afrikaloop is te vinden op www.andreasmanna.org of op facebook