Geen grappen, maar roeien op 1 april bij De Compagnie

25 mrt 2023, 17:04 Nieuws
foto jeugd2 open dag
Echten/Hoogeveen - Onder het motto: 'Roeien is groeien!' opent de Hoogeveense Roeivereniging 'De Compagnie' op zaterdag 1 april haar deuren voor iedereen die kennis wil maken met de roeisport. Er zijn dan rondleidingen door de botenloods en kennismakingslessen voor iedereen die het eens wil proberen.
Tijdens zo'n kennismakingsles kun je ontdekken dat je bij het roeien al je spieren traint en dat de kans op blessures klein is. Een ander voordeel van de roeisport is dat je het hele jaar door het water op kunt. Alleen bij vorst en storm blijven we op de wal maar dan kan er in het krachthonk getraind worden op ergo- en hometrainers.
Bij 'De Compagnie' is er voor 'elk wat wils'. Je kunt alleen of in teamverband roeien. Als je meer prestatiegericht ben dan kun je gaan wedstrijdroeien. Maar als je lekker buiten wilt bewegen en voor de gezelligheid gaat, dan kan er recreatief geroeid worden. Het kan allemaal! Het enige dat je nodig hebt is een zwemdiploma.

Extra aandacht voor jeugd

Belangstellenden zijn op 1 april van 10.00 tot 15.00 uur van harte welkom om een kijkje te komen nemen in clubhuis en botenloods aan de Echtenseweg 1A te Hoogeveen. Tussen 10.00 en 12.30 uur zal een groot deel van de jeugdleden aanwezig zijn en zij willen graag leeftijdgenoten kennis laten maken met het roeien en de vereniging.
Belangstelling voor een kennismakingsles? Een zwemdiploma is verplicht en sportieve kleding (niet te wijd) en sportschoenen worden aanbevolen. Opgave voor een les op 1 april hoeft niet maar kan wel (graag zelfs!) via: [email protected].
Een afspraak maken voor een een kennismakingsles op een andere dag kan ook via dit mailadres.