VDM Woningen levert 14 sociale huurwoningen op aan Domesta in Hoogeveen

16 jul , 13:15 Nieuws
domesta
HOOGEVEEN - Op maandag 15 juli leverde aannemer VDM Woningen 14 sociale huurwoningen op aan WVG Ontwikkeling, die namens woningcorporatie Domesta de ontwikkeling en directievoering verzorgde voor dit inbreidingsproject aan de Anjerstraat in Hoogeveen. Alle partijen kijken terug op een vlotte bouwperiode en fijne samenwerking.
Gezinswoningen en levensloopgeschikte woningenDe bouw verliep voorspoedig en binnen zes maanden zijn de woningen op de bouw gerealiseerd. Het nieuwbouwplan bestaat uit drie woonblokken waarin twee soorten huurwoningen zijn gerealiseerd: gezinswoningen en levensloopgeschikte woningen. Bij de levensloopgeschikte woningen zijn een slaapkamer en badkamer op de begane grond gerealiseerd. Dat maakt het nieuwbouwplan geschikt voor verschillende doelgroepen. Juist daar is behoefte aan in de sociale huursector.
Binnenstedelijke bouwHet project kende een zeer voorspoedige bouw. Jordy Bergman, projectleider bij VDM Woningen, gaf aan: ‘’In een binnenstedelijk gebied, zoals hier aan de Anjerstraat in Hoogeveen, hebben we veel voordelen met onze houtsysteembouwmethode. De prefab elementen worden in onze fabriek in Drogeham gerealiseerd en meteen op de bouwplaats gemonteerd. Dat scheelt vele vervoersbewegingen van losse en zware bouwmaterialen. Daardoor kijken ook de buurtbewoners terug op een vlot bouwproces. Mede daarom, en het duurzame karakter van houtsysteembouw, weten woningcorporaties ons steeds vaker te vinden.’’
Henk-Jan Overmars van WVG Ontwikkeling begeleide namens Domesta de samenwerking met VDM Woningen. Overmars; “Vanuit Domesta werd de vraag bij ons neergelegd om duurzame woningen te realiseren en daarom hebben we gekozen voor houtsysteembouw. In vergelijking met materialen als beton, staal en kunststof, gebruikt hout heel weinig fossiele energie en is de CO₂-uitstoot dus zeer laag. Dit sluit dus goed aan op onze gezamenlijk doelstelling. Gelukkig hebben we met VDM Woningen een ‘houtbouw-specialist’ kunnen contracteren. Dat merkten we in de prettige en doelmatige samenwerking, zowel in de voorbereiding als tijdens de realisatie. We hebben hier in een ‘rap tempo’ - en meteen na opdrachtvertrekking - keurige en zeer complete huurwoningen kunnen laten bouwen. Los daarvan zijn de huurders enthousiast over hun nieuwe woningen en hebben de omwonenden aangegeven weinig overlast te hebben ondervonden aan de bouw op deze relatief kleine bouwkavel. Een samenwerking die smaakt naar meer”.